#06/2023 Domácí podravka


Dnes prohlížím rok staré soubory a narazila jsem na fotky z toho jak dělám svojí domácí podravku. Původně mi fotky měli sloužit k tomu, abych věděla kolik čeho do té své kořenící směsi dávám, protože to dělám tak nějak od oka.

Ráda se s vámi o tento recept podělím.


Domácí podravka

Ingredience:

4 velké mrkve

4 petržele, může se i spotřebovat nať

1/2 celeru

2 velké cibule

1 palice česneku

4 papriky ( já používám červenou)

Postup:

1. Zeleninu oloupám a nakrájím na tenké plátky

2. Poté plátky rozprostřu na sušák a všechnu zeleninu usuším.

3. Usušenou zeleninu rozmixuju ve food procesoru - což je elektrický mixér, ale dá se prý i mixovat v mlínku na kávu.

4. Do rozmixované směsy přimíchám 2 lžíce soli jako konzervant. Více soli není potřeba, sůl můžete přimíchat přímo do pokrmu. 



Komentáře