Dnes prohlížím rok staré soubory a narazila jsem na fotky z toho jak dělám svojí domácí podravku. Původně mi fotky měli sloužit k tomu, abych věděla kolik čeho do té své kořenící směsi dávám, protože to dělám tak nějak od oka.
Ráda se s vámi o tento recept podělím.
Domácí podravka
Ingredience:
4 velké mrkve
4 petržele, může se i spotřebovat nať
1/2 celeru
2 velké cibule
1 palice česneku
4 papriky ( já používám červenou)
Postup:
1. Zeleninu oloupám a nakrájím na tenké plátky
2. Poté plátky rozprostřu na sušák a všechnu zeleninu usuším.
3. Usušenou zeleninu rozmixuju ve food procesoru - což je elektrický mixér, ale dá se prý i mixovat v mlínku na kávu.
4. Do rozmixované směsy přimíchám 2 lžíce soli jako konzervant. Více soli není potřeba, sůl můžete přimíchat přímo do pokrmu.
Komentáře
Okomentovat