05/2022 - Srdíček není nikdy dost


 Před 9 lety jsem jako jeden ze svých prvních návodů publikovala tento návod na serveru DOGALA. Myslím si,vže by tento nádod mohl nyní dostat druhou šanci.

Návod na korálkové srdíčko

Kousek je sice složitější, ale jakmile se pustíte do práce a budete pozorně sledovat návod, jistě se Vám srdíčko povede. 

Materiál: 64 korálků o velikosti 3mm nebo 4mm (korálek růžový) rokail (průsvitný korálek) návlekový materiál 2 náušnicové afroháčky 

Pomůcky: ketlovací kleště nůžky korálkové jehly (navlékám je na oba konce nitě, aby mi to usnadnilo práci)

Postup: 

1. Krok

Připravte si 1,5 m návlekového materiálu. Na ten navlékněte 4 velké korálky a jeden rokail dejte do středu. Vše uzavřete do kruhu dle schématu.



2. Krok 

Na pravou stranu niti navlékneme rokail a jeden velký korálek, na levou stranu navlékneme velký korálek a rokail. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.


3. Krok

Na pravou stranu niti navlékneme rokail , jeden velký korálek a rokail, na levou stranu navlékneme rokail a velký korálek. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.

4. Krok

Na pravou stranu niti navlékneme rokail a jeden velký korálek, na levou stranu navlékneme rokail , velký korálek a rokail. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.




5. Krok 

Na pravou stranu niti navlékneme rokail , jeden velký korálek a rokail, na levou stranu navlékneme dva rokaily a velký korálek. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.



6. Krok

Na pravou stranu niti navlékneme rokail , jeden velký korálek a rokail, na levou stranu navlékneme rokail a velký korálek. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.


7. Krok 

Na pravou stranu niti navlékneme jeden velký korálek, rokail a jeden velký korálek, na levou stranu navlékneme velký korálek a rokail. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.




8. Krok 

Na pravou stranu niti navlékneme jeden velký korálek, na levou stranu navlékneme velký korálek a rokail a velký korálek. Vše spojíme do kruhu, dle schématu


Tak a máme hotovou polovinu srdíčka. Nyní budeme navlékat stejným způsobem, jen opačným směrem.



9. Krok - na pravou stranu niti navlékneme rokail, jeden velký korálek a rokail, na levou stranu navlékneme rokail a velký korálek. Vše spojíme do kruhu dle schématu 
10. Krok - na pravou stranu niti navlékneme velký korálek a rokail, na levou stranu navlékneme velký korálek, rokail a velký korálek. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.
11. Krok - na pravou stranu niti navlékneme rokail, jeden velký korálek a rokail, na levou stranu navlékneme dva rokaily a velký korálek. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.
 12. Krok - na pravou stranu niti navlékneme rokail a velký korálek, na levou stranu navlékneme rokail, velký korálek a rokail. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.
13. Krok - na pravou stranu niti navlékneme rokail , velký korálek a rokail, na levou stranu navlékneme rokail a velký korálek. Vše spojíme do kruhu, dle schématu.
14. Krok - na pravou stranu niti navlékneme rokail, na levou stranu navlékneme rokail a velký korálek. Vše spojíme do kruhu a propojíme se začátkem dle schématu.
Celé srdíčko zakončíme. Vytvoříme ještě jedno dle schématu. 
15. Krok - obě dvě srdíčka spojíme. Vezmeme si 0,5 m materiálu a na střed navlékneme rokail. Spojíme křížem s jednou a druhou stranou podle schématu. Tímto způsobem obšijeme celý obvod srdíčka. Doporučuji nejdříve sešít vnitřní srdíčko, poté spojíme jeho vnější obvod.



Komentáře