Kreativita Hobby Liberec 2017 - II. část


Minulý týden jsem psala o návštěvě Kreativita Hobby Liberec 2017. Dnes bych Vám přiblížila ještě další kreativní stánky, které zde vystavovaly. V druhém patře libereckého Kolosea zabraly celý sál.

Při vstupu byl stánek z látkami. Vetšinou šlo o úpletové látky. Jako bonus si připravili dílnu na ušití - měli jsme možnost si vytvořit na stroji tašku, polštář nebo sukni. Nějaké návody na jednoduché šití můžete najít zde na blogu.


Vedle šicí dílny nás lákal svou vůni stánek z kávou z malé liberecké rodinné pražírny, která nabízela čerstvě praženou kávu.



Poté jsme se zastavili u obchůdku s prezentací zahradní keramiky. Tvorba této paní se mi moc líbila. Pokud máte zájem o keramiku jak interiérovou, tak exteriérovou, tak se můžete podívat zde. I tady byla připravená dílnička pro děti.  U nás padla volba na barvení keramických zajíčků.


Za stánkem z keramikou byl další se špagetovou přízi a také s ukázkou výrobků z této specialitky. Pro dílničku si zvolili tvoření náramků - technikou macramé (drhání). Chystám pro vás návod na jednoduchý náramek zhotovený touto technikou..


V dalším stánku byla dílnička s polštáři, které si děti mohly vybarvit barvami nebo fixami na textil. 
Vedle se nacházel prodej šperků - sušené květy zalévané křišťálovou pryskyřicí.
Snad největší úspěch měl obchůdek, kde nabízeli špeky, kameny a mandaly sypané barveným pískem.


Nejvíce času jsme strávili u odlepování fólie ze samolepícího papíru. Každé políčko pak holky vysypávaly barevným pískem.


Návod na vytvoření domácího barevného písku: 

Suroviny/ pomůcky: Křemičitý písek 0,3 mm (dá se koupit ve zverimexu = obchod se zvířaty); temperové barvy; voda; lžíce; stříkačka na odměření barvy; váha; mísa na míchání písku; síto na přesání písku
Postup:  Odvažíme si 60 g písku. V jedné lžíci vody rozpustíme cca 2 ml barvy. Písek důkladně obarvíme namíchanou barvou. Pokud dáme do vody více barvy budeme mít sytější odstín. Po důkladném smíchání barvy s pískem dáme směs sušit na pečící papír do trouby. Sušíme při 160 stupních asi 15 minut - záleží na množství vody v písku. Po usušení necháme písek vychladnout, po vyjmutí z pece bude horký a hrozí zde riziko popálení.


ŠABLONY MANDAL pro vyřezání nebo mohou sloužit jako omalovánky.

Mýdlový obchůdek - odlévání glycerinových mýdel do silikonových forem, dále prodej svíček, dřevěných výrobků (krabičky, rámečky, obaly na papírové kapesníky), ukázka techniky decoupage.


Samozřejmě v libereckém kraji nesmějí nikdy chybět korálky a jablonecká bižuterie. 


Prodej výřezů z překližky.


Dílnička barvení překližkových dlaždic inkousty.


Tvoření mozaiky a prodej bižuterie.



Zbytek výstavy jsme už jenom prolítli.


Atestované silikonové korálky; český výrobce alb, bloků a notesů; zase látky; a ukázka a prodej výrobků z chráněné dílny D.R.A.K 





Komentáře