Reportáž z výstavy Kreativita Hobby 12/2012

Je těžké tvořit Kreativní veletrh v době, kdy se rozsvěcí stromeček na Staroměstském náměstí a všude okolo je mnoho akcí spojených s Mikulášem a první adventní nedělí. Ale i přes to se našlo několik tvořivých dušiček, které navštívilo Veletrh KREATIVITA-HOBBY v Praze Holešovicích. Nejdříve se musím zmínit o zdejších úžasných prostorech, protože secesní hala na mě velmi zapůsobila. Jenom škoda že sláva tohoto stánku vyprchala s postavením výstavního areálu v Letňanech.
KREATIVITA-HOBBY - Výstaviště Praha – Holešovice -  30.11 - 2.12.2012 - Handmade stánkyKREATIVITA-HOBBY - Výstaviště Praha – Holešovice - 30.11 - 2.12.2012 - Handmade stánky
Velkou vstupní halu zaplnily stánky pro naše mlsné jazýčky - koření, domácí sýry, pražená káva, klobásky. V zadní části obrovské haly bylo několik stánků s Handmade výrobky.
KREATIVITA-HOBBY Malba na textil a hedvábí
Zlaté české ručičky. Až teprve zde, na jednom místě, je vidět kolik kreativních technik existuje: plstění, korálkování, patchwork, scrapbook, šití, tvorba vinutých perlí, smaltování, keramika, malování na hedvábí a textil, háčkování, pletení.
KREATIVITA-HOBBY Korálkové náušnice
K vidění byla ukázka postupů, jak si na stromek vyrobit papírové koule, jak vytvořit fleurogami, nebo hvězdičky z papíru. Pak byly připraveny dílničky na tvorbu z polymerových hmot. Například jak pracovat s transfery a texturami. Nechyběla ani korálkování - šité šperky, vinuté perle, korálkové hvězdičky. Samozřejmě, že se nezapomnělo na nejmenší, kteří si mohli vytvořit figurku z buničité vaty, mohli si vyzkoušet razítkovat úžasnými razítky a malování na trička, zdobení sádrových odlitků, malování pískem atd.
KREATIVITA-HOBBYWorkshop kusudama – TOPP
Na těchto výstavách také nesmí chybět prodej korálků, polymerových hmot, látek, barev, razítek, vlny, příze, pedigu - materiálu pro tvorbu s papírem.
Workshop pletení z pediguWorkshop pletení z pedigu.
Takový kreativní veletrh se vyznačuje i přehlídkou nových trendů a novinek v oblasti materiálů. Zaujala mě novinka a předvedení vysekávacího nástroje na vyšívací stroje Bernina Cutwork.
Ukázka vyšívání Ukázka vyšívání
Na konci této haly na mě čekalo překvapení ve formě Art quiltů od Bohemia Patchwork klubu, který chystá již 7. Ročník mezinárodní výstavy – PRAGUE PATCHWORK MEETING.
Art quilty - Bohemia patchwork klubArt quilty - Bohemia
Ing. Martina Černá – malované hedvábíIng. Martina Černá – malované hedvábí
Vinuté perleVinuté perle

Komentáře